Een goede manier om meer zelfvertrouwen op te bouwen, is door het gedrag van anderen af te kijken. Door om te gaan met iemand die erg zelfverzekerd is, kun je zelf ook wat van dat zelfvertrouwen oppikken. Beter goed gejat dan slecht verzonnen!

Bijna hetzelfde

Mensen met zelfvertrouwen zijn echt niet heel anders dan mensen zonder zelfvertrouwen. Het enige verschil is dat ze sommige dingen net iets anders doen dan jij. Door deze dingetjes op te pikken en over te nemen, zul je steviger in je schoenen gaan staan.

Kijk goed hoe iemand loopt, vreemden aanspreekt, zijn of haar stem gebruikt en bijvoorbeeld gebruik maakt van lichaamstaal.

Vrienden

Het is moeilijk om ineens goed bevriend te worden met iemand die veel zelfvertrouwen heeft. Dat hoeft ook helemaal niet. Misschien ken je wel mensen in je omgeving die eigenlijk zelfverzekerder zijn dan jij. Je kunt een hoop leren door goed te kijken naar het gedrag van deze mensen.

“Je kunt een hoop leren door goed te kijken naar het gedrag van zelfverzekerde mensen in je omgeving.”

Coaching

Als je toch dicht in de buurt wil zijn van iemand die veel zelfvertrouwen heeft, dan kun je een coach inschakelen. Er zijn een hoop coaches die mensen willen helpen om meer zelfvertrouwen op te bouwen. Het nadeel is wel dat je daarvoor meestal veel geld moet betalen.

Je kunt ook op afstand tips krijgen om meer zelfvertrouwen op te bouwen. Als je wil worden gecoacht via email, dan kun je hieronder je naam en email-adres achterlaten. Uiteraard kun je jezelf altijd weer afmelden.